Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Liselotte Öhrling

Liselotte Öhrling

Här har ni en som älskar historia, textilt handarbete och ull!

Jag är inte den bästa historikern, inte den bästa handarbetaren, men jag är nog i alla fall i topp 10 bland ullälskarna och entusiasterna!

Med en magisterexamen i arkeologi i botten jobbar jag som museipedagog och programansvarig på Lödöse museum. Där knyts alla mina intressen samman, och som av en händelse så huserar museet norra Europas största medeltida textila samling. I den samlingen ingår en nålbunden vante från 1200-talet, som ni ser mig med stolthet visa upp på bilden.

När jag kommer hem efter jobbet så kan jag krama om min make, mina två barn, fyra katter, 21 höns och 12 får. Efter kramkalas och utfodring av barn och djur sätter jag mig gärna i soffan en stund på kvällen och sorterar (läs: vältrar mig i) ull, stickar eller nålbinder. Och lika roligt som att göra själva handarbetet är det att läsa på om historien bakom tekniken, ullen och fåren.

Jag håller föredrag och visningar i mitt dagliga arbete, och lär gärna ut nålbindning under såväl ordnade som spontana former.

Senast uppdaterad: 2022-01-14 10:55