Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Marita Jönsson

Marita Jonsson

"utvecklare i slöjd och konsthantverk"

Marita Jönsson arbetar som en av tre utvecklare i slöjd och konsthantverk på Kultur i Halland - Slöjd, Region Halland.

Hon började 2006 då huvudman var Halländska Hemslöjdsföreningen Bindslöjden och titeln var textil länshemslöjdskonsulent.

24-26 september 2020 står Kultur i Halland - Slöjd som lokal värd för Väv 2020 https://vav2020.se , världens största vävmässa, som förläggs till Halmstad Arena så mycket av arbetet kretsar kring det för tillfället. Annars består mycket av arbetet av ull genom bl a det halländska projektet Ull som resurs och engagemang i den nationella föreningen Ullvilja och i den grupp av hemslöjdskonsulenter/regionala utvecklare som arbetar med den svenska ullen.

Min ingång i arbetet är en vilja att överföra kunskaper från tidigare generationer. Vi har överlevt och utvecklats som människor under årtusenden eftersom vi gjort så, kunnat hålla oss varma, smyckat oss om tillfälle funnits, och det måste vi fortsätta med. Det finns en anledning till att vi fått händer och fingrar, så mera slöjd åt folket! Mötena med alla kunniga människor är berikande. Och i slöjdandet finns det så många olika spännande aspekter. Att ta tillvara på material och kunskaperna kring dem handlar om hållbarhet, förståelse. En härlig känsla när man förstått att någon blivit inspirerad och fått upp ögonen kring en företeelse.

Senast uppdaterad: 2022-01-20 15:19