Anna Josefsson

Anna Josefsson

Anna är medlem i arbetsgruppen för Nordisk Strikkesymposium 2022

Jag  älskar alla trådkonster och har stickat och handarbetat sedan jag var barn. I vardagen arbetar jag som pedagog på Billströmska Folkhögskolan samt med textila tekniker i egen regi.

Jag har mina rötter här på tjörn och har min familj i 4 generationer omkring mig i Skärhamn där jag bor. Att leva nära havet, fiska och vara med familjen är viktigt för mig, men ibland åker jag ut i världen för att undervisa eller lära mig mer om stickning, spinning, nålbindning och alla andra trådkonster.

Nordisk strikkesymposium är en höjdpunkt för mig varje sommar och jag har nu varit med  6 gånger. Att bygga nätverk är viktigt för mig, det skulle man kunna saga är som min "superkraft". 

Utbildning:

I grunden har jag en pedagogisk examen från Göteborgs universitet. Jag har sedan studerat många kortare kurser i textila tekniker på Sätergläntan och andra institutioner under åren, Jag har också studerat längre textila kurser vid Göteborgs, och Umeå universitet och Textilhögskolan i Borås. En höjdpunkt under 2019 var en färgkurs med Annemor Sundbö då vi färgade med purpursnäckor och lavar på Lista i Norge. 

Undervisning:

Sommarkurser på Billströmska folkhögskolan i stickning, spinning färgning och andra textila tekniker varje sommar 2010-2021.

Jag har också undervisat på olika stickfestivaler och evenemang som Stickfest i väst, Strik Bornholm, Sticksymposium i Kiruna 2016, Fårfest i Kil 2018,  i projektet " bara ett varv till " 2018-2019 och i många andra sammanhang.