Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Allmän kurs - Konst och uttryck

Att läsa allmän kurs med estetisk inriktning innebär att du läser ämnen som kan leda till grundläggande behörighet samtidigt som du har en tredjedel estetiska timmar på ditt schema. Utöver grundläggande behörighet har du möjlighet att läsa in flera gymnasiekurser.

Ansök HÄR - antagning sker löpande.
________________________________________________________________________

Inriktning Konst och uttryck

På Allmän kurs med inriktning Konst och uttryck får du möjlighet att hitta och utveckla ditt eget personliga uttryck inom bildskapande. Vi arbetar med kommunikation genom konst och formgivning med bildskapande som uttrycksmedel.  

Vi arbetar tematiskt och ämnesövergripande. Vi har projekt  både tillsammans med inriktningen Kreativt klädskapande men också med allmänna ämnen. Arbetssättet är varierat med gemensamma genomgångaruppgifter och projekt. Det finns också ett stort utrymme att planera och genomföra egna projekt. 

I kursen ingår både perioder av workshops och fördjupningar inom olika tekniker men också perioder av arbete med det personliga uttrycket och vikten av att bli bekväm i sitt bildskapande. 

Tekniker du kan arbeta med är skulptur, måleri, fotografi, film, serieteckning, tryck, m.m. 

Efter Allmän kurs med inriktning Konst och uttryck ges möjlighet att söka vidare utbildning inom till exempel konst, design, spelutveckling, serieteckning, reklam, foto och film. 

Har du frågor om kursen är du välkommen att kontakta vår studievägledare eller Marika Stark som är lärare på inriktningen Konst och uttryck. 

Välkommen! 

Marika Stark 0730-653377 
marika.stark@vgregion.se 

Senast uppdaterad: 2022-09-19 13:59