Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Klara Nilsson @Klarybarry

Möt Klara, en färgstark ung formgivare från Karlskrona!

Klara skapar sina plagg och produkter i vackra färgkombinationer och med ett alldeles eget formspråk. På kort tid har hon fått  nästan 12000 följare i sociala medier.

Så länge hon kan minnas har Klara uttryckt sig genom textila tekniker. Hon har broderat, virkat porträtt, sytt kläder mm. De senaste åren har Stickning och virkning varit i fokus, hon stickar både för hand och på maskin.

2021 tog Klara sin kandidatexamen i textildesign vid textilhögskolan i Borås. Där specialiserade hon sig i stickning och i examensarbetet utforskade hon vad flätstickning kan vara och hur det kan kombineras med flerfärgsstickning. Resultaten är spännande flätstrukturer i kombination med kontrasterande färger.

Klara skriver om sig själv:
”Jag älskar färg och mönster och detta är någonting som märks tydligt i det jag designar. Vill du se mer av min färgglada, textila värld så hittar du mig på instagram: @klarybarry”

Senast uppdaterad: 2022-06-13 09:32