Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Musiklinjen

Tre musiker som skrattar och pratar om stycket de ska spela

Ensemble

Musiklinjen har två inriktningar; klassisk och jazz/pop/rock. Båda grenarna fokuserar på enemblespel med genrebredd, för vi anser att det finns mycket att lära av att spela musik i olika genrer. Vi vill ge dig möjlighet att utevckla ditt eget spelande tillsammans med andra, detta kan ske i så väl mindre som större ensembler och kör. Ibland är det högt tempo och kort reptid, ibland jobbar vi i längre projekt där det finns mer tid för musikalisk fördjupning. 

Utvecklas

Att både plugga, öva, spela och bo tillsammans är något du kanske inte upplevt förut. Det är intenstivt och erbjuder stora möjligheter till utveckling, musikaliskt så klart, men även på det personliga planet. Många av våra deltagare har målet att studera vidare på musikhögskolornas musiker- eller lärarprogram, andra ser utbildningen som ett sabbatsår tillsammans med nya vänner som också har viljan att spela och utvecklas. 

Ansökan

Du söker musiklinjen via länk som läggs här på hemsidan under januari 2020. Under antagninsproven i april får du spela/sjunga på ditt huvudinstrument, ha en kortare lektion tillsammans med övriga sökande och göra ett teori- och gehörsprov. Du kommer även kunna lyssa på årets klass och prata med dem om hur vi jobbar. Genom att antagningen sker under en hel dag, med tillfällen både för prov och samtal över en kopp kaffe, hoppas vi att du hinner få en bild av vad musiklinjen kan innebära för dig.

 

 

Läs mer:

Kursbeskrivning

Antagning

Lyssna och se

Lärare

Senast uppdaterad: 2019-09-30 10:32