Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Allmän kurs - Musikinriktning

Allmän kurs - Musik

Allmän kurs med musikinriktning (AllMu) har mysiga lokaler i skolans musikhus och ett trivsamt hemklassrum.

Ansök HÄR 
___________________________________________________________________________

Kursen vänder sig till dig som inte har grundläggande behörighet från gymnasiet och vill kombinera dina ämnesstudier med musik. Utöver grundläggande behörighet har du möjlighet att läsa in flera gymnasiekurser. Läs mer om vilka kurser vi erbjuder här

Vi jobbar tätt med lärarlag och deltagare med fokus på både gruppkänsla och individuell utveckling. Linjen är en allmän linje. Du läser musik, historia, samhällskunskap och svenska med lärarlaget (ofta ämnesöverskridande i projekt och teman) och utöver detta ingår övriga kärnämnen samt eventuella tillval och extrakurser. Heltidsstudier innebär minst 30 undervisningstimmar (30x40 min)/vecka. Linjen har sina egna konserter och arbetar ofta i projektform där kärnämnes- och musikstudier slås samman. Kursen är minst ettårig (beroende på dina förkunskaper) och det tar normalt två till tre år att läsa in alla kärnämnen. För att läsa om att studera på folkhögskola se www.folkhogskola.nu

gitarr

Du som går AllMu läser mycket tillsammans med dina klassföreståndare:

Svenska är ett ämne som erbjuder utbildning i att kommunicera, vi tränar på att läsa, skriva, lyssna och analysera. Språk är makt och här arbetar vi med att öka vår språkkänsla och vårt ordförråd.

Samhällskunskap ger träning i demokrati och aktivt medborgarskap och erbjuder fördjupningar i olika samhällsfunktioner, träning i debatt och diskussion, mötesteknik osv. Vi arbetar utifrån grundläggande statsvetenskap och diskuterar utifrån olika ideologier och perspektiv

Historia Historia kan du läsa på behörighetsgivande nivåer. Ämnet innehåller både grundläggande idéhistoria, epokstudier och möjlighet till mer nischad fördjupning.

Ensemble utgör kärnan i musikundervisningen. Klassen delas in i ensembler som spelar tillsammans. Vi jobbar i projektform och genomför ca två konserter per termin plus eventuella mindre uppspel.

Musikteori ger dig grundläggande teorikunskaper och innehåller även gehörsträning.

Musik och Samhälle erbjuder diskussioner och fördjupning i musikens roll i samhället. Vi arbetar främst i storgrupp men också i mindre projektgrupper och individuellt.

Övningsundervisning är ett tillvalsämne som finns för AllMu och Musiklinjen. Ämnet organiseras lite olika från år till år men huvudsyftet för AllMus elever är instumentfördjupning tillsammans med eleverna på Musiklinjen.

Välkomna till AllMu önskar Pär och Johanna!

Allmu

Johanna Olsson

Lärare, folkhögskola
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2022-11-14 15:14