Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Studeranderätt

Studeranderätt

Alla folkhögkolor har en studeranderättslig standard. Följ länken och läs med om vad som gäller vid antagning, intyg, avgifter, inflytande, disciplinära åtgärder, drogpolicy med mera.
Studeranderätt (pdf)

Trivselregler vid Billströmska folkhögskolan

1. Uppträdandet på skolan samt på elevhemmen skall vara sådant att det inte upplevs som störande av vare sig studerande eller personal.

2. Närvaro vid skolans undervisning (lektioner och andra studieaktiviteter som ingår i kursen) är obligatorisk.

3. Skyldighet föreligger att införskaffa det studiematerial som undervisningen kräver.

4. Billströmska folkhögskolan har en alkoholfri policy. Alkoholförtäring och -förvaring i allmänna utrymmen är inte tillåten.

Deltagare informeras om skolans oro för möjligheten att bedriva studier. Detta sker i en upptrappning av tre steg genom:
1. Samtal med deltagare om orsaken till oro 
2. Skriftlig varning av deltagare om orsaken till oro 
3. Skriftligt besked om avskiljning/avstängning av deltagaren och orsak till avskiljning/avstängning

5. När det gäller narkotika är lagstiftningen tydlig. Det är förbjudet. Användning av narkotika leder till avstängning. Vid misstanke kommer rektor att förbehålla sig rätten att genomföra drogtest. Om testet visar på ett positivt resultat kan personen inte längre gå kvar på skolan utan kommer att avskiljas från undervisning och internatboende. Vägrar deltagaren göra testet tolkas det som ett positivt resultat och får samma konsekvenser.

Senast uppdaterad: 2016-04-29 14:13