Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Skolan

Billströmska folkhögskolan startade redan 1876. 146 år senare kan vi konstatera att skolan är i mycket gott skick med med trivsamma undervisningslokaler och ett modernt internat.

Allmän information

Billströmska folkhögskolan ligger mitt på ön Tjörn i södra Bohuslän, 6 mil norr om Göteborg. Närmsta samhälle är Kållekärr. 

Att studera vid folkhögskola

Vår skolform är en total studiemiljö, det vill säga studierna begränsas inte till lektioner och studieuppgifter utan innebär också samarbete, solidaritet och ansvar. Vi lägger också stor vikt vid gemensamma aktiviteter som studiebesök, studieresor, temadagar, elevkårsarbete samt kvällsaktiviteter.

Vi förutsätter att alla som studerar på skolan accepterar och en alkoholfri studiemiljö.

Vad gäller uthyrning av rum på internatet skriver vi ett hyresavtal med alla deltagare som ska bo på skolan vid skolstarten.

Skolan skall erbjuda alla en rökfri miljö. Därför måste du som rökare acceptera att rökning endast är tillåten på anvisad plats.

Kursstart

Billströmska folkhögskolan har antagning till allmän kurs i augusti och januari. Övriga kurser startar i augusti varje år.

Har du frågor är du välkommen att vända dig till skolan via telefon eller e-post!

Tillgänglighet

För dig som är funktionshindrad och vill veta mer om skolans tillgänglighet:
Tillgänglighetsdatabasen

Senast uppdaterad: 2022-04-06 11:58