Handgjort papper med Owe Björklund

Bild inför sticksymposium 2022 på Billströmska folkhögskolan

Vi provar att göra eget papper av textilfibrer. På skolan finns en textilverkstad med holländare och press (maskiner) som gör att vi kan få fram de handgjorda pappersarken ganska snabbt.

Vi får också lära oss att improvisera i vårt skapande, denna gång i grunden  med vit pappersmassa, men även med färgade. Kanske vill du senare brodera på ditt papper, kanske vill du måla akvarell eller brodera på det. Bara fantasin sätter gränser.

Nyfikenhet glädje och fantasi har varit ledord för Owe som kursledare och det praktiska har alltid dominerat. Deltagarna kommer med mycket kunskap om andra hantverk och kombinationen papper egna erfarenheter blir en bra mix. Att dela med sig av sina erfarenheter under kursen är en viktig del att utveckla både sig själv och andra.

Owe:

Under pappersworkshopen har jag tänkt mig att arbeta med tre former, fyrhörning, triangel,cirkel och tre färgade pappersmassor blå, gul och järnoxidröd. . Vi kommer att kunna bygga upp bilder med hjälp av den färgade pappersmassan och pappersformar som är cirkel-triangeformade eller fyrhörnade .Spännande.

Alla workshops är 2,5 timmar inklusive fika.

Läs mer om Owe här: https://www.billstromska.fhsk.se/nordiskt-strikkesymposium-2020/Medverkande/owebjorklond/