Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Antagning till Musiklinjen

sångerska

Antagning till ht 21 och vt 22 är avslutad. Ansökan till ht 22 och vt 23 planeras preliminärt ske v.13 och v.14. Mer info kommer inom kort.

Antagningsprov

Antagningen består av två moment: individuellt prov samt intervju och muntligt gehörsprov. Antagningen baseras på ditt musicerande på ditt huvudinstrument. Vi prioriterar hellre att höra mer på huvudinstrument än på eventuellt biinstrument. Information om proven (när de ska vara inne, vilka låtar som är obligatoriska etc) skickar vi ut i mitten på mars till de sökande.

1. Individuellt prov, huvudinstrument (max 12 min) 


:: Jazz-/pop-/rockinstrumentalister

Förbered följande:

1) Obligatorisk låt. Noter och bakgrund skickas ut i samband med kallelsen till ditt gehörsprov.
2) En valfri låt. Solo eller med komp/egen bakgrund. Vill du spela live med musiker får du mer än gärna det, men förinspelad bakgrund fungerar också bra.

:: Jazz-/pop-/rocksångare
Förbered följande:

1) Obligatorisk sång. Noter och bakgrund skickas ut i kallelsen till ditt gehörsprov.
2) En sång vald ur listan för sångare. Listan, noter och bakgrunder skickas ut i samband med kallelsen till ditt gehörsprov. 
3) En sång som du väljer helt själv. A capella eller med komp/egen bakgrund. Vill du ha någon/några som kompar dig live på denna sång, får du gärna ha det. 

2. Intervju och muntligt gehörsprov (5-10 min)

Presentera dig och svara på våra intervjufrågor i en kort video. Instruktioner och frågor får du via mejl. Muntligt gehörsprov sker via videolänk, datum och tid för detta skickas ut i mitten på mars.

Antagningsbesked

Högst två veckor efter antagningsprovet meddelar vi namnen på antagna och reserver:

Antagen: Erbjudande om en plats på linjen.

Reservplats:
Antagningsbar, men plats på linjen saknas, kan omvandlas till antagningsbesked fram till två veckor efter terminsstart.

Finns ditt namn inte med är du ej antagen. Detta kan bero på att tillräckliga förkunskaper saknas eller placering så långt ner på reservlistan att antagning inte kan bli aktuell.

Har du frågor kring din ansökan? Kontakta oss:

musik.billstromska@vgregion.se

Niklas Hugosson 070 - 329 79 76
Christian Petersén 076 - 133 34 52
Joona Toivanen 073 - 568 66 72Senast uppdaterad: 2021-10-20 10:30