Keramikkurs

Kursen är fulltecknad. 

Kursdatum

23 juni – 28 juni, 2024

Kursledare
Lena Thörner 

Kostnad
Kurs med kost och logi: 6550 :- 
Kostnad för lera och glasyr tillkommer.  

Kursbeskrivning
Under dessa dagar följer vi processen från lera till färdiga keramikföremål. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet för att delta. Vi provar handbyggnadstekniker och drejning, dekorering, bränning och glasering och hämtar inspiration i varandras skapande.

Under tid för torkning och bränning finns utrymme att upptäcka Tjörn och titta in till andra kreativa kurser som pågår på Billströmska Folkhögskolan under veckan.

Upplägg

Söndag: Vi träffas på eftermiddagen för ankomstfika och genomgång av keramiksalen. Du får ditt rum och kan installera dig och möta gruppen.  

Måndag: Vi går igenom handbyggnadstekniker och börjar skapa föremål. Vi tittar på mönster och ytor, färdigställer och dekorerar. 

Tisdag: Föremålen torkar och vi provar drejning. Sätter en ugn för skröjbränning. 

Onsdag: På förmiddagen besöker vi andra kurser eller tar en tur till havet och skulpterar. På eftermiddagen glaserar vi de brända föremålen och fortsätter fritt skapande. 

Torsdag: Fritt skrapande fortsätter. Finns intresse kan vi ta en tur till Pilane skulpturpark. Gemensam avslutningsmiddag på kvällen. 

Fredag: Vi öppnar ugnen, reflekterar kring resultatet och avslutar kursen med en utställning och lunch innan hemfärd. 

De föremål som inte blir brända under kursen skickas eller hämtas i augusti. Kostnader för material och eventuell frakt informeras om före kursens början. 

Vid frågor kontakta Billströmska Folkhögskolan 0304-67 65 70 eller skicka ett mail till billstromska.folkhogskolan@vgregion.se och märk mailet ”Keramik”

Välkomna!

Vid för få ansökningar kommer kursen att ställas in. Inställd kurs meddelas en månad innan kursstart.