Naturvetenskaplig komplettering - en termin

Nu finns möjlighet att komplettera naturvetenskapliga ämnen.

Ansök här

 

Saknar du behörighet i fysik 2, kemi 2, biologi 2 och/eller matematik 3 eller 4 finns nu möjligheten att läsa in detta under en termin.

Kurser

Naturvetenskaplig komplettering fokuserar på matematik, biologi, fysik och kemi under vårterminen 2024. Kurserna vi läser motsvarar gymnasiets:

  • Matematik 3c, 4
  • Biologi 2
  • Fysik 2
  • Kemi 2

Förkunskaper

För att påbörja naturvetenskaplig komplettering behöver du ha din grundläggande behörighet samt vara godkänd i kursen matematik 2, fysik 1, biologi 1, kemi 1 samt matematik 2.

Är du inte klar med detta har du möjlighet att läsa in det hos oss på någon av våra allmänna kurser som en förberedelse inför basåret. Efter ett år på allmän kurs kan du få ett studieomdöme som du kan använda för att, tillsammans med dina särskilda behörigheter från basåret, sedan söka vidare studier.

Ta kontakt med oss (uppgifter nedan) om du har funderingar kring dina behörigheter, förkunskaper eller om du är intresserad av att komplettera din grundläggande behörighet.

Här kan du läsa mer om antagningskriterier. 

Behörigheter och vidare studier

Med de särskilda behörigheterna kan du tillsammans med ditt gymnasiebetyg och högskoleprov söka till vidare studier inom exempelvis medicin, naturvetenskap och teknik på högskola och universitet.

Läs mer på folkhogskola.nu och antagning.se om vad som gäller dig som gått på folkhögskola.

Inför naturvetenskaplig komplettering

Bra att veta är att kursen är en del av naturvetenskapligt basår, som även läser fysik 1, kemi 1 och biologi 1 under höstterminen. Mer om denna utbildning hittar du här.

Internat

Du kan bo på skolan. Vi har ett stort internat med 96 rum, varje rum har egen dusch och toalett. Internatet har trivsamma gemensamhetsutrymmen. I skolans matsal serveras frukost och lunch under skoldagarna. På kvällar, helger och lov ordnar du själv mathållningen tillsammans med dina korridorsgrannar. Läs mer om internatet.

CSN

Utbildningen är studiemedelsberättigad.

Kontakt

Har du frågor om kursen är du välkommen att kontakta vår lärare Niclas Malmberg, som undervisar i matematik och fysik, eller vår studievägledare Anna Robertsson Petersén.

Niclas Malmberg, lärare

niclas.malmberg@vgregion.se

Anna Robertsson Petersén, SYV

070- 020 67 64

anna.robertsson.petersen@vgregion.se