Izzdin berättar om Naturvetenskapligt basår

Izzdin, tidigare deltagare på Naturvetenskapligt basår, berättar om sin tid på Billströmska folkhögskolan.

Mitt mål med att läsa naturvetenskapligt basår på Billströmska är att jag alltid velat jobba som tandläkare. För att komma in på tandläkarprogrammet måste man ha behörighet matematik 4, fysik 2, kemi 2 och biologi 2.

Jag kom från Syrien 2016 och jag kunde inte läsa naturprogrammet på gymnasiet. Billströmska folkhögskolan var det bästa valet för mig för att plugga vidare.

Lärarna hjälper en

För mig som har svenska som andraspråk var det svårt i början med ämnen som kemi och fysik men nu läser jag min andra termin och allt är bra, för att jag alltid får hjälp från lärarna när jag behöver. Lärarna är snälla och alltid beredda för att hjälpa till.

En annan anledning till att jag valde att plugga på Billströmska är att man träffar och lär känna olika människor från olika delar av Sverige även från olika länder.

Internat samt gym och bibliotek

Jag bor på skolans internat och det är ett ganska stort rum om jag jämför med andra folkhögskolor som jag varit på innan. Och jag har allt som jag behöver nära mig: skolan bibliotek, gymnastiksal, gym med bastu. Skolan har också ett antal cyklar som man får hyra.

-

Izzdin, deltagare på Naturvetenskapligt basår läsåret 2021/2022