Deltagare berättar

Några citat, från tidigare deltagare, om Allmän kurs.

"Man blir uppskattad för sin förmåga och sina egenskaper."

"Man får jobba i sin egen takt och det ställs inte så mycket krav på en. Klasserna är små och man får den hjälp man behöver, eftersom alla blir sedda av lärarna. Jag trivs väldigt bra här, och jag har utvecklats mycket, och jag har även byggt upp mitt självförtroende."

"Det är färre elever så det är väldigt lugnt och skönt. Man kan jobba i sin egen takt och inte känna någon press på att man måste bli klar under en viss tid. Alla pratar med varandra och funkar ihop, det blir som en familj. Alla har sina olika bakgrunder så man behöver inte känna sig konstig för sin egen bakgrund."

"Jag som har haft svårt för skolan känner inte alls samma press och skolan är mycket roligare. Det är en väldigt bra gemenskap och man behöver aldrig känna sig ensam. Jag är evigt tacksam att jag började här, jag har blivit av med min depression, jag har hittat mig själv och mår bättre än någonsin."

"Jag har utvecklats mycket som person, och jag känner att jag har lärt mig mer när jag inte har behövt tänka på betyg inom varje ämne. Folkhögskolor har nämligen endast ett samlat omdöme som inkluderar alla ämnen. Att inte ha den konstanta stressen över att få A i alla ämnen har faktiskt gjort att jag presterat bättre och lärt mig mer under min tid på Billströmska än vad jag gjorde under min tid på gymnasiet. Jag har gått till lektioner med målsättningen att lära mig så mycket som möjligt, inte för att stressa över betyg.

Att skolan är belägen så fantastiskt fint i en dal mitt på Tjörn skadar inte heller. Den vackra naturen och den friska luften har verkligen främjat min inlärning, och jag har spenderat mycket av min fritid utomhus.

Sammanfattningsvis kan jag säga att min tid på Billströmska har betytt väldigt mycket för mig, och det är en tid som jag kommer att minnas resten av livet."