Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet Hoppa till chatbot

Välkommen till Billströmska folkhögskolan VT-21

Det förvärrade smittläget i regionen, och i landet, gör att skolans åtgärder måste skärpas ytterligare. Efter diskussion med smittskyddet i Västra Götalandsregionen och i vår förvaltning har följande beslut fattats:

All undervisning sker på distans från den 11 januari till den 25 januari. Det innebär att skolan stänger ner och att du inte kan flytta till skolan den 11/1-21.

Vi kommer att kontakta dig som är ny deltagare för att hjälpa till med inloggning på vår lärplattform (Teams). Det gör vi främst genom att ringa upp dig. Håll också koll på din mejl!

Vi hoppas på din förståelse för beslutet och att du gör det du kan för att bidra till att stoppa smittan.

Skolan återkommer med ytterligare information inför terminsstarten.

Den 12 januari fattas nya beslut om hur vi fortsatt hanterar situationen.

************************************************

Att studera vid folkhögskola
Innan Du kommer till vår skola vill vi att Du tar del av vad folkhögskolestudier är. Vår skolform är en total studiemiljö, det vill säga studierna begränsas inte till lektioner och studieuppgifter utan innebär också samarbete, solidaritet och ansvar. Vi lägger också stor vikt vid gemensamma aktiviteter som studiebesök, studieresor, temadagar, elevkårsarbete samt kvällsaktiviteter. Läs mer här gällande studeranderätten för Västra Götalandsregionens folkhögskolor.

Vi förutsätter att Du accepterar en drogfri skolmiljö
Vad gäller hyra av rum skriver vi ett kontrakt med Dig vid skolstarten.

Skolan skall erbjuda alla en rökfri miljö. Därför måste du som rökare acceptera att rökning endast är tillåten på anvisad plats, utanför skolområdet.

Serviceavgift
Vi tar ut en serviceavgift om 1450:- för vårterminen. Vi ber dig betala in denna summa på vårt bankgiro: 5519-4070 så snart som möjligt dock senast den 31/12.

OBS glöm inte att skriva ditt namn och att det är serviceavgiften du betalar i meddelanderutan.

Kostnader och utrustning
De kursdeltagare som bor på internat får underteckna ett hyreskontrakt med skolan och kvittera ut en rumsnyckel / tag. Skulle nyckeln/tagen förkomma tas en avgift om 500:- ut. Skulle rökning eller annan åverkan på rummet förekomma, debiteras hyresgästen för reparation eller sanering.

I rummet du hyr finns: Säng, skrivbord, stol, fåtölj, bokhylla, lampor, gardiner och matta. Du får själv ta med sängkläder (även täcke och kudde) och handdukar.

Det kan vara bra att ha med dator (om du har) cykel (det är 2 km till närmsta affär), ficklampa, två matlådor (ifall du blir sjuk och behöver hämta mat), febertermometer, fikamugg (du kommer att behöva den, till ditt fika, varje dag), ryggsäck, regnkläder och stövlar.

Kost
Om Du av medicinska skäl behöver specialkost fordras att Du visar läkarintyg.

Vägbeskrivning
Om Du kommer med bil: Efter Tjörnbroarna vid trafikljus (Myggenäs korsväg) tag av till vänster mot Skärhamn. Efter ca 9 km vid den s k Wallhamnsrondellen tag av till höger mot Kållekärr. Kör rakt igenom Kållekärr, förbi Statoilmacken. Efter ca 1 km, vid busshållplatsen Haketorp, tag av till vänster vid skylt ”Folkhögskola 1 km”.

För information om busstider www.vasttrafik.se
Stig av vid hållplats Haketorp, därifrån får Du promenera ca 1 km till skolan. (Några bussar kör upp till hållplats Stenkyrka som ligger precis utanför skolområdet, vilka kan Du kolla upp med Västtrafik.)

Förhinder
Om Du av någon anledning inte kan närvara vid uppropet måste Du meddela detta till skolan på tel. 0304-676570. 

Vi ser fram emot att träffas!

Välkommen, önskar personalen på Billströmska

Senast uppdaterad: 2020-07-02 11:48