Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Välkommen till Billströmska folkhögskolan HT-20

Nedan information har skickats via brev / eller kommer skickas till alla som blivit antagna och tackat ja till sin plats.

Kursen börjar med upprop i klassrummen tisdagen den 25 augusti kl 10.00. Vi kommer att hjälpa dig att hitta rätt när du kommer hit.

Samma info gäller för ”gamla” som nya deltagare.

På grund av rådande Covid-19-läge kommer inflyttningen på internatet att delas upp på olika dagar. Ni flyttar in klassvis under lördag, söndag och måndag.

Lördag, 22/8 kl 11.00-16.00: Naturvetenskapligt basår samt Allmu (allmän kurs med musikinriktning)

Söndag, 23/8 kl 11.00-16.00: Musiklinjen samt KUT (konst och uttryck)

Måndag, 24/8 kl 9.00-16.00: Allmän kurs samt Undersköterska

För er som inte skall bo på skolan gäller uppropstiden på tisdagen.

Känner du dig sjuk eller visar andra symptom är det viktigt att du stannar hemma tills du är frisk.

Under rådande Covid-19-pandemi kommer vi att behöva anpassa verksamheten så att det blir så säkert som möjligt. Du kommer att få tydlig information kring detta när du kommer till skolan.

Det finns tyvärr ingen möjlighet att komma tidigare. Det är viktigt att du kommer den dag och tid som anges ovan. Har du frågor gällande inflyttning på internatet är du välkommen att kontakta oss via email: billstromska.folkhogskolan@vgregion.se

Att studera vid folkhögskola
Innan du kommer till vår skola vill vi att du tar del av vad folkhögskolestudier är. Vår skolform är en total studiemiljö, det vill säga studierna begränsas inte till lektioner och studieuppgifter utan innebär också samarbete, solidaritet och ansvar. Vi lägger också stor vikt vid gemensamma aktiviteter som studiebesök, studieresor, temadagar, elevkårsarbete samt kvällsaktiviteter. Här kan du läsa om studeranderätten för Västra Götalandsregionens folkhögskolor. Läs gärna igenom detta.

Vi förutsätter att Du accepterar en drogfri skolmiljö
Vad gäller hyra av rum skriver vi ett kontrakt med dig vid skolstarten.

Skolan skall erbjuda alla en rökfri miljö. Därför måste du som rökare acceptera att rökning endast är tillåten på anvisad plats, utanför skolområdet.

Terminsstarten
Under de första dagarna gäller ett specialschema och obligatoriska kvällsaktiviteter kan förekomma,
detta för att vi skall lära känna varandra och ön vi vistas på.

Serviceavgift
Vi tar ut en serviceavgift om 1200:-/ termin (i denna ingår förmiddagsfika, kopior etc). Vi ber dig betala in denna summa på vårt bankgiro 5519-4070 så snart som möjligt dock senast den 1/8-20.

OBS glöm inte att skriva ditt namn och att det är serviceavgiften du betalar på inbetalningskortet/i meddelandefältet.

Kostnader och utrustning
De kursdeltagare som bor på internat får underteckna ett hyreskontrakt med skolan och kvittera ut en rumsnyckel/tag, Skulle nyckeln/tagen förkomma tas en avgift om 500:- ut. Skulle rökning eller annan åverkan på rummet förekomma, debiteras hyresgästen för reparation eller sanering.

I rummet du hyr finns: Säng, skrivbord, stol, fåtölj, bokhylla, lampor, gardiner och matta. Du får själv ta med sängkläder (även täcke och kudde) och handdukar.

Ytterligare bra saker att ha med kan vara, regnkläder, stövlar, matlåda, en uppsättning bestick (till utflykter), mugg, febertermometer, ficklampa etc.

Om du har möjlighet är det också bra att ha med cykel (det är 2 km till närmaste affär).

Med brevet som skickas ut finns en kopia av ett hyresavtal med, detta ligger med för att du skall hinna läsa igenom det och se om det är något du undrar över. Du behöver inte fylla i eller skicka tillbaka det.

I din internatavgift ingår, hyra av rum, gemensamt kök och vardagsrum, tillgång till andra gemensamma utrymmen, el, vatten, värme samt internetuppkoppling.

I den information som du tidigare fått från oss om boende på internatet har det skett en förändring. Skolans styrelse har beslutat att det fr o m augusti 2020 inte skall serveras någon kvällsmat. Frukost och lunch serveras som tidigare under vardagar, medan du själv lagar din kvällsmat, eller varför inte tillsammans med dina kamrater på internatet. Internatavgiften för boende frukost och lunch är 4 600:-/månad.

Kost
Om Du av medicinska skäl behöver specialkost fordras att Du visar läkarintyg.

Vägbeskrivning
Om Du kommer med bil:
Efter Tjörnbroarna vid trafikljus (Myggenäs korsväg) tag av till vänster mot Skärhamn. Efter ca 9 km vid den s k Wallhamnsrondellen tag av till höger mot Kållekärr. Kör rakt igenom Kållekärr, förbi Statoilmacken. Efter ca 1 km, vid busshållplatsen Haketorp, tag av till vänster vid skylt ”Folkhögskola 1 km”.

För information om busstider www.vasttrafik.se

Stig av vid hållplats Haketorp, därifrån får du promenera ca 1 km till skolan. (Några bussar kör upp till hållplats Stenkyrka som ligger precis utanför skolområdet, vilka kan du kolla upp med Västtrafik.)

Förhinder
Om Du av någon anledning inte kan närvara vid uppropet måste Du meddela detta till skolan på tel. 0304-676570

Välkommen!

Personalen på Billströmska

Senast uppdaterad: 2020-07-02 15:02