Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Virkad Mönstermagi-mormorsrutor med Maria Gullberg

En klassisk mormorsruta är för många en kär ruta som med fördel virkas i restgarner man har hemma efter andra projekt.

Du kommer göra en resa med början av denna ruta mot andra rutor som ännu inte sett dagens ljus!Mönstermagi kommer att bildas genom att vi virkar med minst 2 färger varje varv, vrider och vänder på en och samma ruta för att skapa en rapport.

Kursens rutor är inspirerade dels av folklig textil tradition, dels från mitt eget strama grafiska formspråk. Det kommer virkas både lätta rutor och sådana som även för en virkvan kan bli en utmaning! En viss virkvana rekommenderas att ha för att kunna tillgodogöra sig. Vi kommer virka stolpar, fastmaskor, luftmaskor och en och annan smygmaska!

Deltagarna bör ha med sig restgarner i ullgarn - se ovan - till provrutor. Om man vill påbörja ett projekt tar man med sig garn till detta. Om man vill virka i tunnare/grövre garn anpassas nålen till just det garnet. Nålar kommer finnas att låna under kursdagarna. Ta med virknålar, sax, papper och något att anteckna på.

 Alla workshops är 2,5 timmar inklusive fika

Läs mer om Maria här:   https://www.billstromska.fhsk.se/nordiskt-strikkesymposium-2020/Medverkande/maria-gullberg/

 

Senast uppdaterad: 2022-01-24 17:50