Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Anna Bauer

Anna Bauer

"att inspirera är min drivkraft"

När det kommer till material så är jag kanske inte hundra procent monogam, men mitt hjärta bankar alltid troget för textil. Det är min hemvist.
-Jag är textilkonstnär, utbidad på HDK (Högskolan för Design och Konsthantverk) i Göteborg samt Tillskärarakademin. Jag har min ateljé på Konstepidemin i Göteborg.

För några år sedan upptäckte jag Hönsestrik och blev som besatt. Min stickning eskalerade och sedan dess har stickning, eller mer specifikt Hönsestrik, blivit en viktig del av mitt konstnärliga uttryck. Som ni vet är stickning en folkrörelse med många dimensioner och en nyfiken, inkluderande gemenskap, vilket har resulterat i utställningar, olika typer av samarbeten och många berikande möten på kurser, workshops och föredrag som jag medverkat på.

Att inspirera är min drivkraft, i stunder av hybris tänker jag att det är min superkraft, oavsett vilket, så är min målsättning och min största glädje när jag kan inspirera andra till att skruva av stödhjulen och våga lita på sin egen skaparkraft. Därför är workshops och annan pedagogisk verksamhet med barn och vuxna en viktig del i min verksamhet.

Jag jobbar också med utställningar, offentliga utsmyckningar och då och då med kostym till teater och film.
Just nu jobbar jag med en kommande utställning, nästa bok och planering av kommande workshops.

Länk websida: www.annabauer.se
Instagram: annabauergbg
Publikationer: ”Hönsestrik a love story”, Roos och Tegnér förlag, 2019

 

Senast uppdaterad: 2022-01-20 12:06