Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vuxensteget – att våga börja studera och flytta till eget

Allmän kurs Vuxensteget vänder sig till dig som är redo för att våga börja studera och samtidigt flytta till eget. Du läser på någon av våra allmänna kurser på grundskole- eller gymnasienivå. Vuxensteget är en möjlighet för dig som känner att du vill ha lite extra stöd på vägen. Skolans internat-team tillsammans med dina lärare finns där för att du ska få struktur i vardagen så att du hittar tilltro till dig själv och din studieförmåga. Du bor på folkhögskolans internat och får stöttning kring det som behöver funka i ditt eget boende och samtidigt lyckas med dina studier. Tillsammans löser ni det som krånglar för dig.

Vem är du som söker till oss?

Unga vuxna i åldrarna 18-24 år som vill studera och ha lite extra stöd i steget att flytta hemifrån.

Kursstart

23 augusti 2021.

Studietakt

Heltid, CSN-berättigad.

Ansökan

Du söker till någon av våra allmänna kurser och anger i ditt personliga brev att du är intresserad av ”Vuxensteget”. Här kan du klicka dig vidare för att ansöka till allmän kurs.

Kontaktperson

Kerstin Andersson, kerstin.andersson@vgregion.se

Vi

Extrastöttningen Vuxensteget kan erbjudas genom Vi-projektet, som riktar sig till personer i åldrarna 18-24 år. Vi-projektet ägs av VGR Folkhögskoleförvaltningen och medfinansieras av ESF.

Senast uppdaterad: 2021-10-28 08:18