Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Må bra med hästblobid3.jpg


Kursen är fulltecknad.
Om du vill anmäla dig som reserv så vänligen maila oss: billstromska.folkhogskolan@vgregion.se

Kursdatum

18-22 juni, 2023 (5 dagar)

Kursledare
Johanna Olsson, Eva Green Fredriksson 

Kostnad
Kurs med kost och logi 5100 :-

Kursbeskrivning
Kursen erbjuder avslappnings- och kroppskännedomsövningar avsuttet och till häst. Övningarna till häst sker enskilt och i grupp. Vi kommer att göra tankeväckande studiebesök med häst och välmående i fokus. Vi bor tillsammans i ett av våra mysiga elevhem och njuter av skolans goda och vällagade mat. På kvällarna finns det tid för promenad, bad eller kanske en cykeltur för den som önskar.

  • Ingen tidigare ridvana krävs!
  • Max åtta deltagare ger utrymme för reflektion och diskussion i handledda samtal
  • Kursen erbjuder avslappnings- och kroppskännedomsövningar avsuttet och till häst.
  • Kursen erbjuder tankeväckande studiebesök med häst och välmående i fokus.
  • All ridning sker i grupp och det ingår en längre ritt under kursen.

Söndag klockan 18.00 tar vi emot för incheckning och kvällsmacka i ett av skolans mysiga elevhem. Kursen startar på måndag morgon i skolans matsal och närmare presentation av upplägget.

Under vistelsen startas dagarna med avslappningsrörelser och frukost. Därefter börjar vi tillsammans dagens aktiviteter som kan ske på skolan eller i den stallmiljö vi kommer att besöka för dagen.
Beroende på var vi är tar vi med oss lunch eller åker tillbaka till skolan och äter. Efter dagens aktiviteter blir det hemfärd, dusch och lite vila innan vi gemensamt äter kvällsmat och diskuterar dagens upplevelser. En av dagarna åker vi iväg för en längre ridtur.

Torsdagen avslutas efter lunch.

För frågor och anmälan kontakt ring Billströmska Folkhögskolan 0304-67 65 70 eller billstromska.folkhogskolan@vgregion.se och märk mailet ”Må bra med häst”

Vid för få ansökningar kommer kursen att ställas in. Inställd kurs meddelas en månad innan kursstart.

Välkommen!

Senast uppdaterad: 2023-02-22 11:24