Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Akvarellmålning

Kursen är fulltecknad.
Om du vill anmäla dig som reserv så vänligen maila oss: billstromska.folkhogskolan@vgregion.se 

Kursdatum

26 juni- 30 juni, 2023 (5 dagar).

Kursledare
Jan Fredriksson

Kostnad
Kurs med kost och logi: 5.600:-

Kursbeskrivning
För dig som vill lära eller redan är bekant med grunderna inom akvarelltekniken. Material-, färg-, form- och perspektivlära blandat med övningar och utomhusmåleri.

Materialläran innehåller bland annat akvarellfärgens karaktär och papperskunskap.

På förmiddagarna har vi teoretiska och praktiska övningar. På eftermiddagarna åker vi ut och målar tillsammans. Vi jobbar kl. 9-17 varje dag, samt en kväll då vi målar i kvällsljus. De andra kvällarna har du möjlighet att arbeta självständigt i ateljén.

Lösa akvarellark av olika fabrikat kan du köpa på plats, plywoodskivor för underlag samt vattenburkar finns att låna under kursen.

Tag med dig dina akvarellfärger, penslar och redskap och om du har eget favoritpapper. Möjlighet till kompletteringsköp av material finns och kan göras under kursens gång.

Mer information kommer skickas ut innan kursstart. 

För frågor ring Billströmska Folkhögskolan 0304-67 65 70 eller skicka ett mail till billstromska.folkhogskolan@vgregion.se och märk mailet ”Akvarellmålning”. Du kan även ringa kursledaren Janne Fredriksson 070-4781407

Vid för få ansökningar kommer kursen att ställas in. Inställd kurs meddelas en månad innan kursstart.

Senast uppdaterad: 2023-09-01 15:05