Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Spinna, sticka, smycka ditt plagg

Utveckla ditt spinnande, ditt stickande och utforska nya tekniker. Njut av härliga dagar på Billströmska folkhögskolan!

Kursdatum
16 - 20 juni 2019

Kursledare
Lena Köster och Anna Josefsson

För femte gången har vi nöjet att presentera Lena Köster som sommarkursledare hos oss.

Kursen vänder sig både till dig som har spunnit tidigare och till dig som vill lära dig att spinna. Vi spinner på både sländor och spinnrockar, vi stickar i olika tekniker och i olika material.

Dessutom provar vi på färgning, tovning och broderi i workshops med fria tekniker. Vi bor och äter gott och har tid till både utflykter och erfarenhetsutbyte under kursens gång.

En av kvällarna ordnas Spinnrock café som är öppet även för den som inte är med på kursen. Detta är ett uppskattat återkommande evenemang på skolan.

 Vår målsättning är att var och en under de här dagarna skall ha tid att fördjupa sig och utveckla sitt eget skapande. Vi vill ge utrymme till erfarenhetsutbyte och knytande av nya kontakter. Nybörjare och erfarna är lika välkomna, vi hoppas på en härlig blandning!

Om du har en bärbar dator eller en surfplatta kan du ta med dig den till kursen. Medtag slända eller spinnrock om du har. Vi har också några att låna ut, Kontakta oss om du behöver låna.

Välkommen till en härlig sommarvecka på Billströmska folkhögskolan!

Vi har tillgång till fina lokaler på folkhögskolan, men hoppas även på att kunna vara ute och arbeta med vissa moment när vädret tillåter. Ibland tar vi med oss kaffekorgen ut i det gröna för att röra på hela kroppen en liten stund.

 Kursen innehåller bland annat:

- Ull och annat att spinna av, vad skall man välja?
- Tvätta, piska , tesa
- Karda och kamma
- Spinna på spinnrock och slända
- Vägledning i ditt personliga spinnande
- Sticktekniker , uppläggningar och avmaskningar
- Sticka med handspunnet garn
- Workshop i broderi, tovning och nunotovning
- Färgning av silke och ull, en praktisk introduktion

Om kursledarna

Lena Köster blev 2012 av Svenska hemslöjdens riksförbund utsedd till årets Mästerslöjdare. Lena är fårägare, spinnerska, väverska och en stor inspirationskälla för många. Hennes utställningar är välbesökta liksom hennes mycket populära kurser på Sätergläntan. Det är roligt, intressant och värdefullt för Lena att arbeta från grunden för att sedan överlämna till kunden en produkt med många kvaliteter. Inspirationen för egen formgivning är naturen, den folkliga slöjden och djuren. Specialområde: ULL- från får till färdig produkt

Anna Josefsson arbetar som lärare på folkhögskolan, och brinner för textila hantverk och traditionella tekniker. Anna arbetar både med skolans vinterkurser och sommarkurser. Sommarkurserna i stickning, virkning och andra trådkonster har varit igång i flera år. Annas egen produktion brukar finnas med på utställningar på olika platser i landet.

Tag med:

  • Egen spinnrock om du har. Om du inte har någon spinnrock har vi några som du kan få tillgång till. Meddela gärna innan i så fall.
  • Slända och kardor om du har, annars har vi med oss som ni kan låna.
  • Egen ull om du har, kursledaren har ull till försäljning om du behöver.
  • Ta gärna med dina smarta tips och goda råd som kan underlätta spinnandet
  • Det vore kul om någon hade någon färdig produkt att visa. Det kan t.ex vara en härva garn eller en färdig vante eller den där garnstumpen man är extra stolt över.
Väl mött och välkommen!
Lena Köster och Anna Josefsson

 

Kostnad
Kurs med kost och logi: 5.000:-

Vid frågor, kontakta 
Anna Josefsson 
mail: anna.billstromska@gmail.com
tel: 0707498787

 

Anna Josefsson

Lärare, folkhögskola
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2019-09-30 10:27