Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Må bra till häst

KURSEN ÄR FULLTECKNAD, MEN DU ÄR VÄLKOMMEN ATT SÖKA SOM RESERV!

Kursdatum
17 juni - 20 juni 2019

Kursledare
Johanna Olsson, Eva Green-Fredriksson och Anna Robertsson Petersén

Kursbeskrivning
Kursen erbjuder avslappnings- och kroppskännedomsövningar till häst och avsuttet. Ridning sker enskilt och i grupp.

Billströmska folkhögskolan ligger i den vackra Tyftdalen och erbjuder en lugn och behaglig miljö. Vi bor tillsammans i ett av våra mysiga elevhem och njuter av skolans goda och vällagade mat. Dagarna tillbringar vi i stallmiljö och använder hästarna som avslappningsverktyg. Övningar för avslappning och ökad kroppskännedom görs även på marken.På kvällarna finns det tid för promenad, bad eller kanske en cykeltur för den som önskar.

- Hästen speglar ditt mående, nå äkta avslappning tillsammans med hästen

- Ingen tidigare ridvana krävs!

- Max åtta deltagare ger utrymme för reflektion och diskussion i handledda samtal

- Kursen erbjuder avslappnings- och kroppskännedomsövningar till häst och avsuttet

- Ridning enskilt och i grupp

Vi samlas på måndagen kl 12.00 för inkvartering, lunch, presentation och ett avslappningspass.

Tisdag, onsdag och torsdag börjar med frukost, och därefter övningar kring kroppskännedom och avslappning. Vi åker tillsammans till stallet där vi varvar enskild ridning med gruppridning där alla tillsammans tränar andning och avslappning till häst. Under tiden står det fika framme som var och en kan förse sig med.

Beroende på var vi är och rider tar vi med oss lunch eller åker tillbaka till skolan och äter för att sen köra tillbaka till stallet. Efter ridning blir det hemfärd, dusch och lite vila innan vi gemensamt äter kvällsmat och pratar om matens inverkan på hälsa och välmående, sedan diskuterar vi dagens ridpass. Beroende på väder och ork avslutas kvällen med badresa eller ytterligare avslappningspass. En av kvällarna åker vi till vackra Tofta Herrgård för en ridtur vid havet på Islandshäst.

Torsdagen avslutas efter lunch ca 14.00

Vi som håller i kursen är Anna Robertsson-Petersén, Eva Green-Fredriksson och Johanna Olsson.

Anna har många års erfarenhet av hästar och ridning. Är utbildad kock och har god kunskap om hälsosam mat och stort intresse av kostens betydelse för fysiskt/psykiskt välmående.

Eva har hållit på med hästar i ungefär 30 år, mest med markjobb. Hon är utbildad terapeut med psykodynamisk inriktning; arbetar med avslappning, bilder och drömmar som redskap.

Johanna är utbildad pedagog och har hållit på med hästar under större delen av sitt liv. Hon jobbar nu extra som ridinstruktör och rider för tränare i Centrerad Ridning, Integrerad Ridkonst och Akademisk/Kraftskapande Ridkonst.

För frågor och anmälan kontakt ring Billströmska Folkhögskolan 0304-67 65 70 eller info.billstromska@vgregion.se och märk mailet ”Må bra till häst”

Välkommen!

Kostnad
Kurs med kost och logi 4.000:-

Senast uppdaterad: 2019-09-30 10:26