Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Må bra till häst


Kursen är tyvärr inställd!
___________________________________________________________________________

Kursdatum
15 juni - 18 juni 2020

Kursledare
Johanna Olsson, Kerstin Andersson och Anna Robertsson Petersén.

Kursbeskrivning
Kursen erbjuder avslappnings- och kroppskännedomsövningar till häst och avsuttet. Ridning sker enskilt och i grupp. Vi bor tillsammans i ett av våra mysiga elevhem och njuter av skolans goda och vällagade mat. Dagarna tillbringar vi i stallmiljö och använder hästarna som hjälpredor för avslappningen. Övningar vi gör på hästryggen görs även på marken för avslappning och ökad kroppskännedom. På kvällarna finns det tid för promenad, bad eller kanske en cykeltur för den som önskar.

- Hästen speglar ditt mående, nå äkta avslappning tillsammans med hästen
- Ingen tidigare ridvana krävs!
- Max åtta deltagare ger utrymme för reflektion och diskussion i handledda samtal
- Kursen erbjuder avslappnings- och kroppskännedomsövningar till häst och avsuttet
- Ridning enskilt och i grupp och det ingår en längre ritt under kursen

Vi samlas på måndagen kl 12.00 i skolans matsal för inkvartering, lunch och presentation. Under vistelsen startas dagarna med avslappningsrörelser och frukost. Sedan åker vi tillsammans till stallet där vi varvar enskild ridning med gruppridning där alla tillsammans tränar andning och avslappning till häst. Under tiden står det fika framme som var och en kan förse sig med.

Beroende på var vi är och rider tar vi med oss lunch eller åker tillbaka till skolan och äter. Efter ridning blir det hemfärd, dusch och lite vila innan vi gemensamt äter kvällsmat och diskuterar dagens ridpass. En av kvällarna åker vi iväg för en längre ridtur.

Torsdagen avslutas efter lunch ca 14.00.

Vi som håller i kursen är Johanna Olsson, Kerstin Andersson och Anna Robertsson Petersén.

Anna har många års erfarenhet av hästar och ridning. Är utbildad kock och har stort intresse av hälsa och avslappning både till häst och på yogamattan.

Kerstin är lärare och bo på en liten gård. Hon har sedan barnsben befunnit sig mycket nära djur och natur, vilket gett insikt om vilken positiv inverkan den samvaron har på oss människor. Detta har lett till att hon tillsammans med sin dotter umgås med hästar varje dag.

Johanna är utbildad pedagog och har hållit på med hästar under större delen av sitt liv. Hon jobbar nu extra som ridinstruktör och rider för tränare i Centrerad Ridning, Integrerad Ridkonst och Akademisk/Kraftskapande Ridkonst.

För frågor och anmälan kontakt ring Billströmska Folkhögskolan 0304-67 65 70 eller info.billstromska@vgregion.se och märk mailet ”Må bra till häst”

Välkommen!

Kostnad
Kurs med kost och logi 4.250:-

Senast uppdaterad: 2020-05-12 16:31