Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Må bra till häst


Kursen är inställd. 
___________________________________________________________________________

Kursdatum
20 juni - 24 juni, 2021 (5 dagar, inkl. ankomstdag).

Kursledare
Johanna Olsson, Eva Green-Fredriksson och Lille Callerud.

Kursbeskrivning
Kursen erbjuder avslappnings- och kroppskännedomsövningar till häst och avsuttet. Vi erbjuder tankeväckande studiebesök. Ridning sker enskilt och i grupp. Vi bor tillsammans i ett av våra mysiga elevhem och njuter av skolans goda och vällagade mat. Dagarna tillbringar vi i stallmiljö och använder hästarna som hjälpredor för avslappningen. Övningar vi gör på hästryggen görs även på marken för avslappning och ökad kroppskännedom. På kvällarna finns det tid för promenad, bad eller kanske en cykeltur för den som önskar.

- Ingen tidigare ridvana krävs!
- Max åtta deltagare ger utrymme för reflektion och diskussion i handledda samtal
- Kursen erbjuder avslappnings- och kroppskännedomsövningar till häst och avsuttet
- Ridning enskilt och i grupp och det ingår en längre ritt under kursen

Vi samlas på söndagen kl 15.00 i skolans matsal för inkvartering och presentation. Skolan erbjuder lättare förtäring (baguetter) på eftermiddagen, i övrigt självhushållning första kvällen.

Under vistelsen startas dagarna med avslappningsrörelser och frukost. Sedan åker vi tillsammans till stallet där vi varvar enskild ridning med gruppridning där alla tillsammans tränar andning och avslappning till häst. Under tiden står det fika framme som var och en kan förse sig med.

Beroende på var vi är och rider tar vi med oss lunch eller åker tillbaka till skolan och äter. Efter ridning blir det hemfärd, dusch och lite vila innan vi gemensamt äter kvällsmat och diskuterar dagens ridpass. En av dagarna åker vi iväg för en längre ridtur.

Torsdagen avslutas efter lunch.

Vi som håller i kursen är Johanna Olsson, Eva Green-Fredriksson och Lille Callerud.

För frågor och anmälan kontakt ring Billströmska Folkhögskolan 0304-67 65 70 eller billstromska.folkhogskolan@vgregion.se och märk mailet ”Må bra till häst”

Välkommen!

Kostnad
Kurs med kost och logi 4.250:-

Senast uppdaterad: 2021-04-28 12:00