Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Lilla spinnkursen

Kursdatum
12 - 14 juni 2019

Kursledare
Anna Josefsson

Innehåll och mål

I denna kurs arbetar vi med att komma igång med ett lite större projekt. Den riktar sig främst till dig som spunnit litegrann tidigare eller dig som är en van spinnare.  Vi arbetar med spinning och den trådteknik du vill använda (stickning, nålbilndning osv).
 
Vi diskuterar materialval, färg, spinnmetoder och dokumentation. Vi gör provlappar och har två korta experimentella workshops i teknik och material. Vi har korta teorigenomgångar och vi har möjlighet att färga materialet till våra projekt. 
 
Fokus läggs vid din personliga process och ditt yttryck i ditt skapande. Du bestämmer själv vad ditt personliga projekt skall bli, kanske börjar du sticka på en kofta eller mössa i ditt egendesignade garn. Vi har kontakt innan kursen så att allt finns på plats så att vi kan komma igång med arbetet.
 
Den första kvällen kan vi göra en vandring eller ett studiebesök , den andra kvällen har vi en liten festmåltid tillsammans. Deltagare på denna kurs är också välkomna till spinnrock-café på skolan, det hålls den17 juni . 
 
Tag med egen spinnrock, slända, kardor om du har. Vill du låna spinnrock kan du kontakta skolan och meddela detta. Oömma kläder och förkläde till spinning rekommenderas.
 
Väl mött och välkommen!
Anna Josefsson
Kursledare

 

Kostnad
Kurs med kost och logi: 3.000:-

Vid frågor, kontakta 
Anna Josefsson 
mail: anna.billstromska@gmail.com
tel: 0707498787

Anna Josefsson

Lärare, folkhögskola
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2019-09-30 10:27