Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Lust för kust och poesi


Ansök HÄR
___________________________________________________________________________

Kursdatum
21 juni - 24 juni, 2021 (4 dagar).

Kursledare
Ylva Karlsson

Kursbeskrivning
Skapandet av egna dikter får under denna kurs samsas med besök i vackra miljöer och gemensamma läsningar ur den svenska diktskatten. Som inspiration för skrivandet kommer vi att besöka några genuina fiskesamhällen, göra lättare promenader i ett kustnära landskap samt ta del av intressanta kulturhistoriska platser på Tjörn. Vi låter intrycken från dagliga utflykter bli utgångspunkt för ett eget skissande med ord.

Preliminärt innehåll
Varje dag innehåller en inspirationsgivande utflykt men även tid för eget skrivande. De yttre intrycken varvas med läsningar av svenska diktare och samtal om dikt och form. Under veckan tar vi oss bland annat med färja till den vackra Härön vars kustlandskap inspirerat många konstnärer till sina tavlor. Naturen och det genuina fiskesamhället kommer få inspirera oss till egna dikter. En annan form av inspiration blir besöket i Villa Solfrid, guldgrävardottern Elin Sundbergs hem, ett hem fyllt av berättelser och samtidigt en tidskapsel av en tid som flytt. Under veckan kommer vi även att ta del av Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn där utställningen får bli utgångspunkt för ett eget skapande och utställningen samt Skulptur i Pilane, skulpturutställningen som årligen skapar nya möten mellan modern konst och ett uråldrigt landskap.

Kontakt
För frågor ring Billströmska Folkhögskolan 0304-67 65 70 eller skicka ett mail till billstromska.folkhogskolan@vgregion.se och märk mailet ”Lust för kust och poesi”

Kostnad
Kurs med kost och logi: 4.250:-

Senast uppdaterad: 2016-04-29 15:36