Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Deltagare berättar

Mina mål med att läsa naturvetenskapligt basår på Billströmska är att jag alltid velat jobba som en tandläkare. För att kunna komma in på tandläkarprogrammet måste man ha behörighet matte 4, fysik 2, kemi 2 och biologi 2.

Jag kom från Syrien 2016 och jag kunde inte läsa naturprogrammet på gymnasiet som en vanlig svensk och därför var Billströmska bästa valet för mig för att plugga vidare.

För mig som har svenska som andraspråk var det svårt i början med några ämnen som kemi och fysik men nu läser jag min andra termin och allt är bra, för att jag alltid får hjälp från lärarna när jag behöver. Lärarna är snälla och alltid beredda för att hjälpa till.

En annan anledning till att jag valde att plugga på Billströmska är att man kan träffa och lära känna olika människor från olika delar av Sverige även från olika länder.

Jag bor på skolans internat och det är ett ganska stort rum om jag jämför med andra folkhögskolor som jag varit på innan. Och jag har allt som jag behöver nära mig: skolan bibliotek, gymnastiksal, gym med bastu och skolan har också ett antal cyklar som man får hyra.

Izzdin, deltagare på naturvetenskapligt basår läsåret 2021/2022

Senast uppdaterad: 2022-02-11 12:04