Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Du och ditt liv

Du och ditt liv

Du och ditt liv är en folkhögskolekurs med syfte att du efter utbildningen har stärkt din självkänsla och närmat dig egenförsörjning eller studier på högre nivå. Utöver behörigheter i olika ämnen enligt utbildningsplikten kan du naturligtvis också få behörighet i den nationella sfi-kurs som passar dig.

 Alla är som anser sig behöva kursen är välkomna – exempelvis du som är i etableringsprogram, JOB, AME-aktivitet eller uppbär försörjningsstöd. När det gäller antagningen till kursen samarbetar Billströmska folkhögskolan med Arbetsförmedlingen och den kommun där du bor.  Prata med din handläggare på Arbetsförmedlingen eller i kommunen om du vill anmäla dig! Du kan även kontakta vår Syv. Vi har löpande antagning.

Du blir delaktig i ett sammanhang när du studerar på folkhögskola. Studierna är på heltid. Du får träffar andra kvinnor i en liknande situation och kommer tillsammans med lärare planera och genomföra studierna. Vi börjar med att lära känna skolan och framför allt se och upptäcka vad studier och andra aktiviteter kan leda till i ditt liv.   

  • Hos oss läser du praktisk svenska i ett lugnt tempo.  

  • Du får möjlighet att prata och träna på din svenska. Utöver lektionerna lär du dig exempelvis genom att sy, odla, laga mat eller vara verksam i skolans kök eller café.  

  • Du läser i en liten grupp med lärare och studiehandledare. 

  • Det finns möjlighet till språkpraktik. 

  • Du läser de ämnen du behöver utifrån utbildningsplikten.  

  • Du får även lära dig om arbetsmarknaden samt vilka rättigheter och skyldigheter som gäller i samhället. 

  • Du är själv delaktig i planering, upplägg och utvärdering av kursinnehållet! 

Senast uppdaterad: 2019-03-27 10:39