Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Allmän kurs - Kreativt klädskapande

Det går inte att ansöka till kursen inför vårterminen 2020 då den inte kommer att erbjudas till denna termin. 

Att läsa allmän kurs med estetisk inriktning innebär att du läser ämnen som kan leda till grundläggande behörighet samtidigt som du har en tredjedel estetiska timmar på ditt schema. Utöver grundläggande behörighet har du möjlighet att läsa in flera gymnasiekurser. Läs mer om vilka kurser vi erbjuder här

Inriktning kreativt klädskapande

På Allmän kurs med inriktning Kreativt klädskapande får du möjlighet att hitta och utveckla din egen design när du går från idé till färdig produkt.

Vi arbetar med formgivning, skisstekniker, mönsterkonstruktion, detaljsömnad, färglära och materialkunskap. Vi arbetar tematiskt och ämnesövergripande. Vi har projekt både tillsammans med inriktningen Konst och uttryck och med de allmänna ämnena.

Arbetssättet är varierat med gemensamma genomgångar, uppgifter och projekt med stort utrymme att planera och genomföra egna projekt. Du kan t ex arbeta med tryck och broderi, med återbruk, att skapa en kollektion, väva ditt tyg eller sticka och virka plagg och accessoarer.

Under kursen kan du arbeta med arbetsprover och/eller portfolio för att söka vidare till utbildning inom design eller hantverk.

Välkommen!
Eva Danielsson
eva.danielsson@vgregion.se

 

vävstol varp färgglatt

 

Senast uppdaterad: 2019-12-04 16:08